K-Beauty: Koreansk Hudvård, den koreanska skönhetsvågen

 

 

Omvänd filosofi och förebyggande hudvård!

Den koreanska skönhetsvågen har svept fram över världen med sina trendiga och innovativa produkter och förändrat vår syn på skönhetsvård med nya fräscha idéer och en omvänd filosofi. Här i västvärlden har vi hittills mest fokuserat på att dölja huden med smink medans den koreanska filosofin kommit med nya fräscha förändringar där fokus istället ligger på att ge dig en naturligt fin hud som minimerar behovet av smink. Mottot är mindre smink mer hudvård.

 

En vanlig missuppfattning är att koreanska kvinnors fina hud beror på generna men det är faktiskt inte så. Den genomsnittliga koreanska kvinnan vårdar sin hud mycket flitigt och spenderar i genomsnitt 4-5 ggr mer på hudvård jämfört med oss här i väst.

Här har vi oftast en reaktionär inställning till hudvård och reagerar när saker redan har hänt. T.ex när vi upptäcker en rynka runt ögonen springer vi och köper ögonkräm. I Korea ses hudvård som en förebyggande rutin som börjar redan från ung ålder och man ser det som en viktig investering för framtiden. Du kan likna det vid att borsta tänderna innan hålen börjar dyka upp. Det är egentligen inte konstigare än så.

 

 

 

Seoul - metropolen som blev världens nya center för skönhetsvård

 

 

 

För alla som vill ha en fin hud

Det sägs inom skönhetsbranschen att koreansk hudvård ligger ca 10 år framför dess västerländska motsvarighet. Det börjar också synas på utbudet. Fler västerländska märken kommer ut med sina egna versioner av K-beauty produkter och egna varianter av den koreanska 10 stegs skönhetsrutinen och den pulserande och dynamiska storstadsmetropolen Seoul har blivit alla skönhetsfantasters nya vallfärdsort. Låt oss ta reda på anledningen till att K-Beauty är det absolut hetaste som hänt inom skönhetsvården och varför det är intressant just för dig.

 

 

Skönhetsfixerad

Sydkorea är ett land som är enormt besatt av skönhet och det syns på det enorma utbudet. Det finns över 2000 konkurrerande märken inom skönhetsvård i ett land på 50 miljoner invånare. Ingen annanstans ligger skönhetsbutikerna så tätt som här. Koreanska skönhetsbranschen ligger ständigt på topp för att utveckla bättre produkter i en konkurrens som inte tillåter att man hamnar efter. Det gör att du som skönhetskonsument kan vara säker på att kvaliteten på koreanska skönhetsprodukter överlag är mycket hög. Du kan också vara säker på att vi på TokkiTokki.se gör vårt bästa för att hjälpa dig att plocka det bästa av det bästa från detta enorma utbud.

 

 

Medveten

Koreanska konsumenter är överlag mer medvetna och kritiska än vad vi kanske är vana vid här i väst.  Sydkorea är världens mest internetuppkopplade land och internetanvändandet är bland det högsta i världen. Aktiva och medvetna konsumenter sprider blixtsnabbt information om vad som är bra och dåligt via bloggar m.m. Detta gagnar dig som K-Beauty konsument då det hjälper till att hålla uppe kvaliteten på koreanska skönhetsprodukter.

 

 

Naturliga och aktiva

K-Beauty filosofin grundar sig på en lång tradition av hudvård som sträcker sig långt tillbaks i historien och som för med sig en stor kunskap om naturliga ingredienser inom hudvården. Koreanska skönhetsprodukter innehåller generellt en mycket större andel naturliga aktiva ingredienser än vad vi är vana vid. När dessa kombineras med en mycket intensiv och ständigt pågående forskning och utveckling resulterar det i unika produkter med det bästa från naturen och vetenskap tillsammans. Exempel på detta är Misshas orientaliska hudvårdserier, Geum Sul och Cho Gong Jin, som är baserade på naturliga recept ur den kungliga medicinalboken.

 

 

Hemligheten till den perfekta huden – den koreanska 10 stegs skönhetsrutinen

Koreanska kvinnor är kända för sin perfekta hud. Om du någonsin sett en koreansk tv-serie eller en k-pop video har du kanske förundrats över hur dom kan hålla sig med en sådan felfri hud. Kanske har du själv undrat vad du kan göra för att få en bättre hud? Du behöver i så fall inte vänta mer för vi kommar att avslöja hemligheten för dig!

Koreanska kvinnors fina hud är resultatet av en mycket hängiven hudvård. I Korea är man besatt av skönhet och att ta hand om sin hud ses som en ren investeringen för framtiden. Den kända koreanska 10 stegs skönhetsrutinen är något som många koreanska kvinnor får lära sig att gör varje kväll innan läggdags redan sedan tidig ålder. Det kanske låter tidskrävande och komplicerat men det behöver det inte vara. Tvärtom kan det bli något som skänker nöje på samma gång som det får dig att trivas bättre med din hud. En chans till en avkopplande och kanske t.o.m meditativ stund före läggdags efter den stressiga vardagen.  Och sist men inte minst kan du få uppleva glädjen över att vakna upp med en strålande fin hud!

Prova på den koreanska 10 stegsrutinen idag och upplev hur härligt det är att vårda din hud och dig själv!

 

 

Vad betyder det?

 

 

Glowing skin/Dewy skin

K-Beauty ger dig just den där ungdomliga och naturligt fina huden med en lyster och fuktighet som gör att ljuset ser ut att komma inifrån huden på ett nästan självlysande sätt som alla koreanska kvinnor eftersträvar. Det är denna självlysande fuktiga hud som kallas för "glow" inom K-Beauty. Lägg märke till att det är stor skillnad på en hud som ser välfuktad och lysterfull ut och en fetglansig hud.

 

 

 

Koreanska sminktrender

Detta reflekteras även i den koreanska makeuptrenden som oftast fokuserar på att ge en naturlig osminkad och ungdomlig look som ger ett

oskyldigt intryck. Exempel på koreanska sminktrender framhäver den mjuka oskyldiga looken och som blivit trendiga utanför Korea är t.ex graderade läppar och raka ögonbryn.